Δραστηριότητες

Rafting

Κατεβαίνοντας τους ποταμούς της Ηπείρου με μια φουσκωτή βάρκα, προσφέρεται ένας εναλλακτικός τρόπος για επαφή με την φύση που συνδυάζει την περιπέτεια με τη σωματική δραστηριότητα. Σε κάθε ποταμό της Ηπείρου το τοπίο θα σας γοητεύσει. Τα μάτια σας δεν θα μπορούν να αφήσουν τη θέα. Παραμυθένια τοπία χαρακτηρίζουν τους δασώδεις λόφους που απλώνονται στον ορίζοντα. Συνδυάζοντας τα άσπρα χαλίκια με τα πράσινα δάση και τα μπλε ήρεμα ύδατα, κατευναστικά στο μάτι καθώς κωπηλατείτε, σας κάνουν να αισθάνεστε μέρος των δημιουργιών γύρω σας.

Canoeing

Οι ποταμοί της Ηπείρου είναι μέσα στους ομορφότερους στην Ευρώπη. Είναι επίσης οι καθαρότεροι δεδομένου ότι δεν υπάρχει κανένα εργοστάσιο κατά μήκος της κοίτης τους. Εκτός από την ομορφιά προσφέρουν και πέρασμα για όλα τα επίπεδα δυσκολίας. Υπάρχουν ποταμοί που είναι στενοί, ευρείς και απότομοι, μερικοί με διεσπαρμένους βράχους και μερικοί χωρίς.

Ιππασία

Ακολουθώντας επιλεγμένες διαδρομές στους ήρεμους δρόμους και τα πράσινα μονοπάτια στο δάσος ή δίπλα στον ποταμό. Μια δραστηριότητα που προσφέρεται από διάφορες επιχειρήσεις της περιοχής και δεν χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία. Αφού το αποφασίσετε τα υπόλοιπα αναλαμβάνει ο πεπειραμένος εκπαιδευτής.

Γαστρονομία

Ανακαλύψτε τις θαυμάσιες συνταγές της Ηπείρου είτε στα ξενοδοχεία μας είτε στα τοπικά εστιατόρια. Η Ήπειρος είναι αρκετά πλούσια σε γαστρονομικές απολαύσεις, αν και χαρακτηρίζεται από ένα εξαιρετικά πετρώδες περιβάλλον. Οι πίτες είναι ένα χαρακτηριστικό της Ηπείρου, με μια μεγάλη ποικιλία πιτών κυρίως φτιαγμένων από ζύμη με πάρα πολύ λεπτό φύλλο. Μπορείτε να απολαύσετε τις πίτες με άγρια χόρτα που μαζεύονται μεταξύ των βράχων, τις πίτες με τυριά και πολλές άλλες ποικιλίες. Μπορούμε επίσης να δοκιμάσουμε και να απολαύσουμε τις γλυκές πίτες, το γαλακτομπούρεκο, τον μπακλαβά και την μπουγάτσα (μια πίτα τυριών κρέμας). Μια άλλη λιχουδιά είναι ένα πιάτο κρέατος που μαγειρεύεται σε ένα δοχείο αργίλου αποκαλούμενο "γάστρα".

Πεζοπορία

Τα βουνά της περιοχής είναι ιδανικά για πεζοπορία που συνδυάζει το εύκολο περπάτημα με τη δυνατότητα της πρόσβασης σε σημεία σπάνιας ομορφιάς. Οι διαδρομές είναι εξαιρετικά όμορφες και είναι μεγάλου ιστορικού και φολκλορικού ενδιαφέροντος. Υπάρχουν πολλές διαδρομές πεζοπορίας για να επιλέξετε, σύμφωνα με τις δυνατότητες και τις προτιμήσεις σας. Υπάρχουν διαδρομές που περιλαμβάνουν σύντομους περιπάτους και δεν απαιτούν ειδικές ικανότητες και αναβάσεις (πχ τοποθεσία Γκαμήλα) κατάλληλες για ανθρώπους που έχουν προηγούμενη εμπειρία.

Ποδήλατο Βουνού

Δοκιμάστε τους γύρους με τα ποδήλατα βουνού μέσω των δασών, των λασπερών διαδρομών και των χωριών. Οι διαδρομές μπορούν να ποικίλουν όχι μόνο στη δυσκολία αλλά και στη διάρκεια επίσης. Ο καθένας μπορεί να κάνει ποδήλατο στο βουνό αν μπορεί να οδηγήσει. Δεν απαιτεί ειδικές ικανότητες ή εμπειρία. Μπορείτε να κάνετε ποδήλατο βουνού όλο το χρόνο εφ' όσον ο καιρός είναι καλός.

Πανηγύρια

Υπάρχει ένας ιδιαίτερος ιδιωματισμός μουσικής που εκφράζει ολόκληρη την περιοχή αλλά και αλλάζει από μια τοποθεσία στην άλλη ή ακόμα και από το ένα χωριό σε άλλο. Αυτά τα τραγούδια και οι χοροί γίνονται ζωντανοί κατά τη διάρκεια των εορτασμών που κάθε χωριά οργανώνει. Κυρίως κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών, οι γιορτές οργανώνονται και αφιερώνονται στους Αγίους που προστατεύουν το κάθε χωριό.

Αρχιτεκτονική

Κατά την διάρκεια της παραμονής σας, δείτε την αρχιτεκτονική της περιοχής. Τα Ζαγοροχώρια είναι γνωστά για τα παραδοσιακά χωριά του με τα πέτρινα κτήρια τους, με στέγες από πλάκα και τα μονοπάτια, όλα κατασκευασμένα με πέτρα. Στην πρώτη ματιά, οι απλές, αυστηρές δομές φαίνονται όμοιες εκτός από τις διαφορές στο μέγεθος. Η ομοιότητα παύει να ισχύει, στο εσωτερικό ενός σπιτιού. Είναι συχνά εξαίσια διακοσμημένα με νωπογραφίες, χρωματισμένα ντουλάπια και ξυλόγλυπτα ταβάνια.

Copyright © 2012, Ameliko Hotel Άνω Πεδινά Ζαγοροχώρια
Designed by PlanTech
Zagoria Griekenland facebook ameliko hoteltwitter ameliko hotel